Vi kaster næstekærlighed på dem, der lider under klimaet.

Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling søndag den 8. marts 2020

Vi har altid brug for en frisk indsamler til sogneindsamlingen til nogle af verdens fattigste. Og måske er du den, der har lyst til at melde dig som indsamler.

Som noget nyt har vi slået kræfterne sammen med Sædden sogn. Det fungerer på den måde at indsamlere i Sædden sogn mødes ved Sædden kirke klokken 10.45 og bliver kørt til Treenighedskirken, eller man møder selv op ved Treenighedskirken klokken 11.00. Indsamleren vælger selv, om man vil samle ind i Sædden sogn, Zions sogn eller Treenigheds sogn. Der er mulighed for at blive kørt frem og tilbage til sin rute i Sædden sogn.

Vi samler ind til de mennesker, der rammes hårdest, af klimaforandringer
Klimaforandringerne rammer os alle, men de rammer særligt voldsomt i verdens fattigste lande. Mange steder er man ikke klædt på til det nye klima, og der er brug for forsvar mod oversvømmelser, tørke og orkaner. Den gode nyhed er, at løsninger enten findes eller kan udvikles. Og derfor sætter vi i år fokus på klimaløsninger som træplantning, bygning af broer, diger, opsamlingssøer og implementering af vedvarende energiformer. Vi samler også ind til klimaresistente afgrøder, brønde og innovative løsninger, som sikrer en bæredygtig fremtid for verdens fattigste befolkninger.

Fra lokalt til globalt
Indsamlingen organiseres lokalt af godt 850 frivillige indsamlingsledere. Siden 1999 er der alene på husstandsindsamlingen indsamlet et beløb på 245 millioner kroner, som har forbedret livet for millioner af mennesker verden over.

Hver en indsamler tæller
Knap 18.000 frivillige er på gaden hvert år med hjælp fra den lokale kirke og/eller lokale ildsjæle. Det er en hyggelig og meningsfuld søndag, som tiltrækker mennesker fra alle generationer. Cirka en tredjedel af indsamlerne er unge - konfirmander, spejdere og FDF’ere. Man tilmelder sig indsamlingen på blivindsamler.dk, og det tager 2-3 timer at gå en rute.

Pengene på rette sted
Folkekirkens Nødhjælp holder skarp kontrol med korruption og har administrationsudgifter på lige over 5% (5,6% i 2018). Folkekirkens Nødhjælp arbejder ud fra princippet om hjælp til selvhjælp.

Sædden sogn og Treenigheds sogn er klar til at støtte klimaet ved indsamlingen søndag den 8. marts 2020.
Vi håber at se dig til en indsamlingsdag, som altid foregår i en hyggelig stemning. Indsamlerne oplever det altid som en meget meningsfuld måde at bruge 2-3 timer på sammen med familien eller andre indsamlere.

Når du er færdig med indsamlingsruten, står vi klar i Treenighedskirken med pizza og sodavand eller øl til alle.

Du kan allerede nu tilmelde dig indsamlingen:
Tilmeld dig som indsamler på blivindsamler.dk eller
Mail, SMS eller telefon ved Michael Lydiksen, Sædden sogn (michaelalydiksen@gmail.com / tlf. 3024 3633)
Mail, SMS eller telefon ved Peder Munck, Treenigheds sogn (pedermunck@gmail.com / tlf. 4022 1167)