Sangeftermiddag

Torsdag den 14. november kl. 14.30 i kirkens mødesal

"De skal have mere end kaffe og kage, der skal også være "noget ånd”, sagde Karen Breindahl Jørgensens far, når der skulle komme gæster i hjemmet.

Som 20-årig på højskole fik hun sin første højskolesangbog. Den blev værdifuld for hende med sin store rummelighed, og har været det siden. Den næste Højskolesangbog i rækken blev en bryllupsgave i brun skindindbinding fra en viis grundtvigianer med citat af Kingo.

Karen fortæller, at Højskolesangbogen altid har haft plads i deres hjem - nu i fem eksemplarer af 18. udgave. Og den bliver flittigt brugt, når familie og venner er med. ”Sang skaber fællesskab, hvor vi formidler noget til hinanden, som vi ellers ikke får sagt. ”Sang er hjertesprog, poesi”, siger Jens Rosendahl, og jeg kan kun give ham ret”, siger Karen.

Karen er opvokset i et hjem, hvor sang og musik havde en stor plads.

Karen fortæller: ”Min mor spillede klaver, og vi spillede firhændigt. Ofte var der gæster, og herom sagde min far: "De skal have mere end kaffe og kage, der skal også være "noget ånd", somme tider højtlæsning, men altid sange, vi sang.”

Karen er pensionist og forlod arbejdsmarkedet for 23 år siden efter en stilling på det beskyttede pensionat "Stormly" i 22 år. Fra sine ganske unge år har hun været aktiv i KFUM og KFUK, som gav hendes liv retning.

Kirkens liv og vækst ligger Karen meget på sinde. Sammen med sin mand har hun fulgt Sædden Kirke, siden den blev bygget. Karen  har været med til at opstarte Babysalmesang og har været frivillig medarbejder i kirkens legestue i en længere årrække. Og så værdsætter Karen højmessen og holder af højskolesang.

Ved flyglet: Organist Birgit B. Antonsen
Beværtning: 20 kr.