Påskedug

Foto: konfirmandcentret.dk

Påskedugen vil være i kirken til og med mandag den 22. april (2. påskedag).

Der er en gammel tradition for at gå Via Dolorosa gennem Jerusalems gader. Man standser ved såkaldte korsstationer, lytter til lidelseshistorien og slutter ved Gravkirken, som ligger, hvor korset stod, og Jesu grav ligger. Det er en gribende oplevelse.

Med denne påskedug, der er en meter bred og 22 meter lang, er der forsøgt at lave en vandring, hvor man kan opleve og gennemleve hele lidelseshistorien fra palmesøndag til påskemorgen.

Man bevæger sig på palmegrene, igennem sand, over bordet hvor Jesus spiste sit sidste måltid med sine disciple, videre til Getsemane have, er tæt på tilfangetagelsen, afstraffelsen, på Via Dolorosa, og i korsets skygge udtrykkes vejen ind i mørket og siden, efter total mørke, et møde med opstandelsen.

Via Dolorosa er på påskedugen en traditionel romervej med toppede brosten, men det bliver også en ordinær dansk landevej med striber. Fortid og nutid er blandet således, at lidelseshistorien taler ind i en hverdag, vi kender. Der er danske mønter, vinflaske og vinglas, vaskefad og nutidige ord. Det er altså ikke en præcis kronologisk, historisk rejse, men en vandring der forsøger at underbygge de stemninger, som gennemleves med påskens fortællinger.

Langs dugen er der sat skilte op med citater fra Bibelen, der beskriver, hvad der skete den første påske.

I dette videoklip på YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eTtLJIUR93o) kan du se påskedugen i brug i en anden kirke.

God vandring