Du er her: 

”Fra Bach til Blues”

Onsdag den 27. marts kl. 19.00 - Jazzkoncert med trioen Come Sunday - Fri entré

Ny koncert fra kirkejazztrioen ”Come Sunday”

Saxofonisten Jan Harbeck, hammondorganisten Kjeld Lauritsen og trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold præsenterer med denne koncert et nyt og friskt bud på musikhistorien.

Med udgangspunkt i Johann Sebastian Bach og hans musik bevæger gruppen sig gennem koncerten og slutter med swingende blues. 

Koncerten vil indeholde både nodetro og improviserede passager i Bach’s ånd (han var selv kendt som en meget spontan musiker). Desuden vil der være jazz med inspiration fra Bach og moderne kirkemusik (gospel). Koncerten trækker desuden tråde til den moderne bluesmusik. 

Trioen har siden 2010 rejst rundt til landets kirker med en jazzkoncert specielt sat sammen til kirkerummet, med musik af Duke Ellington, Billy Strayhorn og bandets medlemmer. Musikken er udgivet på CD’en ”Come Sunday”. 

Om gruppens medlemmer:
Organisten Kjeld Lauritsen er en af pionererne inden for orgeljazz i Danmark og har bl.a. indspillet en række CD’er i eget navn. Han spiller som en af de få jazzmusikere også på orglets pedalspil, og udfylder således basrollen i bandet. 

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck er modtager af Ben Webster Prisen 2018 og fik en grammy for årets jazz CD i 2008 for balladealbummet: "In the Still of the Night" med sin kvartet. Hans lyriske spil høres desuden med Monday Night Big Band, Tivolis Big Band, Snorre Kirk Sekstet og mange andre. 

Trommeslageren Espen Laub von Lillienskjolds dynamiske spil er garant for, at musikken swinger. Han har spillet i en årrække med bl.a. Lillian Boutté, Mads Mathias Orchestra, Christina Dahl, Matthew Herbert Big Band og Willy Egmose Trio.

Del dette: