Navngivning

Et barn skal navngives, inden der er gået 6 måneder fra fødslen. Barnet kan navngives enten ved dåb eller uden dåb.

Navngivning ved dåb i folkekirken
Navngivning ved dåb sker ved anmeldelse til kirkekontoret i det sogn, hvor man ønsker, at barnet skal døbes. Læs mere under dåb.

Navngivning uden dåb
Hvis I ikke ønsker, at barnet skal døbes, kan I ansøge om navngivning. Det sker med NemID på www.borger.dk.

Den/de, der har forældremyndigheden, skal udfylde ansøgning og signere den. Ansøgningen sendes digitalt til det sogn, hvor moren bor – også selv om ingen af jer er medlem af folkekirken.

​Når navngivningen er godkendt og registreret, får I tilsendt en afgørelse fra sognet og et sundhedskort fra regionen.

Et barn, som er blevet navngivet uden dåb, kan godt senere blive døbt.

Du kan læse mere om navngivning på Ankestyrelsens Familieretsafdelings hjemmeside, tidligere Familiestyrelsen, og se de aktuelle lister med godkendte fornavne.